Har du brug for en cookiepolitik, der overholder persondatapolitikken?

Brug Cookiebot CMP til at få samtykke fra dine brugere og balancere cookie-anvendelse på din hjemmeside med en compliant cookiepolitik.
Start gratis nu

Den mest populære løsning for compliant cookiesamtykke og online tracking

Bruges på

1,4 millioner

hjemmesider

Håndterer

5,2 milliarder

månedlige brugersamtykker

Understøtter

47+

sprog

Hvis du ønsker at opnå compliance for din hjemmeside i forhold til GDPR-regler eller andre forordninger, er Cookiebot CMP nem at konfigurere, brugervenlig at tilpasse og bruger effektiv scanningsteknologi til at hjælpe dig med at opnå og opretholde privatlivs-compliance for brug af cookies og udfylde og vedligeholde din privatlivspolitik. Det bedste af det hele er, at du kan komme i gang gratis. Sådan gør du.

Uitgelicht in

financial-times-logo
bbc-logo
bloomberg-logo
forbes-logo
techcrunch-logo

Find nemt ud af, hvordan du bruger cookies i forbindelse med din cookiepolitik

Et af de vigtigste krav i databeskyttelseslovgivningen er at underrette brugerne om de data, du indsamler, ved hjælp af hvilke midler og til hvilke formål. Din side med cookiepolitik er et almindeligt sted at vise disse oplysninger. Den skal også holdes opdateret, når dit website, cookies og andre sporingsteknologier, du bruger, og det juridiske landskab ændres.

Cookiebot CMP kan hjælpe. Den registrerer, rapporterer og administrerer cookies med tre effektive og automatiske kernefunktioner. Den hjælper dig med at rapportere din brug af cookies nøjagtigt og holde disse oplysninger opdaterede.

  • Overvågning: Hold dig opdateret om de cookies og sporingsteknologier, din hjemmeside bruger, og som muliggør brugerunderretning og -samtykke
  • Kontrol: Når det er påkrævet, skal du forhindre brugen af cookies, medmindre der er indhentet brugersamtykke
  • Samtykke: Indhent og opbevar informeret, detaljeret samtykke fra brugerne

Cookiebot CMP vil også generere en automatisk cookiepolitik for dig, som du kan indlejre i din privatlivspolitik eller andre steder på din hjemmeside.

Ofte stillede spørgsmål om cookiepolitik

Skal min hjemmeside have en cookiepolitik?

Vi kan ikke yde juridisk rådgivning og anbefaler, at du modtager kvalificeret juridisk rådgivning om din specifikke forretnings- og databehandlingssituation. Men hvis din hjemmeside bruger cookies til at indsamle personoplysninger om kunder eller besøgende, der er bosiddende i et land eller en region, der er beskyttet af dataprivatlivsforordninger, især hvis disse data deles eller sælges, så har du sandsynligvis brug for en.

Afhængigt af hvilke forordninger du skal overholde, og hvilke cookies dit website bruger, er der visse forskelle i oplysningerne i cookiepolitikken. Den skal være på et klart sprog, som er forståeligt for almindelige mennesker. De mest almindelige krav til en cookiemeddelelse eller cookiepolitik er de specifikke oplysninger om, hvilke data du indsamler, ved hjælp af hvilke midler og til hvilke formål. Det er også almindeligt at give oplysninger om brugernes/forbrugernes rettigheder, og hvordan de kan udøve dem (og kontakte dig for at gøre det).

En klar og omfattende cookiepolitik er også en fremragende måde at opbygge tillid fra brugerne og vise respekt for deres rettigheder og valg af samtykke.

Du skal blot indtaste din hjemmesideadresse for at få en gratis scanning, der registrerer de cookies og andre sporingsteknologier, du bruger, og få at vide, om de implementeres på en compliant måde.

Hvilke oplysninger skal min cookiepolitik indeholde?

Vi kan ikke yde juridisk rådgivning og anbefaler, at du modtager kvalificeret juridisk rådgivning om din specifikke forretnings- og databehandlingssituation. Du skal også gennemgå kravene til cookiepolitikken i de privatlivsforordninger, der er relevante for dig (f.eks. for persondataloven). Der er dog en række typer oplysninger, som ofte kræves i en cookiepolitik. Bemærk, at en cookiepolitik og en privatlivspolitik ikke er det samme, selvom en cookiepolitik kan være en del af en bredere privatlivspolitik.

En cookiepolitik skal være:

  • præsenteret i et format, der er gennemsigtigt, koncist, forståeligt og let tilgængeligt
  • skrevet på et klart og tydeligt sprog (især hvis børns data behandles, og oplysningerne om persondata skal indeholde dem)
  • leveret rettidigt (bemærk, at brugere i henhold til visse forordninger skal informeres, før de giver eller afviser samtykke, og begge disse ting skal ske, før data indsamles)
  • gratis

Indholdet i din cookiepolitik vil være specifikt for din organisations lovgivningsmæssige ansvar og databehandling, men for dit website bør det indeholde:

  • de forskellige typer og kategorier af cookies, der anvendes
  • varigheden af hver cookie og tracker (hvor længe de forbliver aktive i brugerens browsere)
  • kategorier af personlige data/oplysninger, som hver cookie indsamler og behandler
  • formål med hver cookie (uanset om det er til de nødvendige funktioner, statistikker, marketing osv.)
  • tredjeparter, som hver cookie deler personlige data med
  • lande/områder, som hver cookie sender personlige data til (hvis relevant)
    oplysninger om, hvordan brugere kan give, afvise, ændre eller gennemgå deres samtykke til dit websites brug af cookies

Der er fire hovedkategorier af cookies:

  • nødvendige (eller strengt nødvendige) cookies
  • foretrukne cookies
  • statistiske cookies
  • marketingcookies

Det er ofte ikke nødvendigt at give samtykke til nødvendige cookies, da de er nødvendige for at få et website til at fungere. Deres brug og behandlede data er oftest harmløse og ikke værdifulde for marketing. De andre typer cookies vil højst sandsynligt kræve brugersamtykke i henhold til mange forordninger, og du bør gennemgå præcist, hvilke typer og specifikke cookies dit website anvender, og hvilke forordninger der gælder for dig for at bestemme den løsning til administration af samtykke, du har brug for.

Er en cookiepolitik det samme som en persondatapolitik?

Det er ikke det samme, selvom en cookiepolitik kan være en del af en bredere persondatapolitik. En persondatapolitik eller privatlivspolitik omfatter alle de forskellige måder, hvorpå din hjemmeside og/eller din virksomhed kan indsamle, behandle og gemme data fra brugere, både offline og online, hvorimod en cookiepolitik specifikt handler om cookies og andre sporingsteknologier, der er integreret på din hjemmeside, og som behandler personlige data fra kunder og besøgende. Det er derfor, at hjemmesider ofte omfatter begge, med cookiepolitikken som en undersektion i deres persondatapolitik.

En anden forskel er, at cookiepolitikken skal opdateres meget oftere, da hjemmesider konstant opdateres, teknologier ændres, og cookies og deres brug er dynamiske (ændres ofte for brugere med gentagne besøg på hjemmesiden).

En løsning til håndtering af samtykke som Cookiebot CMP gør det muligt at registrere og administrere alle cookies og trackere på din hjemmeside regelmæssigt. Den vil også blokere brugen af cookies, indtil der er indhentet samtykke, afhængigt af relevante privatlivsforordninger, og generere en automatisk cookiepolitik, som du kan bruge på din hjemmeside.

Har du flere spørgsmål?

Ofte stillede spørgsmål

Kræver alle privatlivsforordninger, at hjemmesider har en cookiepolitik?

Kravet om at underrette brugere om dataindsamling og -behandling er et standardkrav, og dette omfatter brug af cookies. Det er det, en cookiepolitik (og en bredere persondatapolitik) gør. Privatlivsforordninger giver forbrugerne visse rettigheder, og selv om disse rettigheder er forskellige i lovgivningen, er kravet om at underrette brugerne om behandling af deres personlige data samt deres rettigheder og om, hvordan de kan udøve dem, også standard.

Selv hvis et website ikke direkte eller i væsentlig grad tjener penge fra databehandling, hvis personlige data indsamles ved hjælp af cookies, er der en god chance for, at privatlivs-compliance er påkrævet, og brugen af en cookiepolitik er en del af det. Den gennemsigtighed, som en privatlivsmeddelelse giver, og dens tilkendegivelse af respekt for brugernes rettigheder og valg af samtykke opbygger også tillid og fremmer større engagement og langsigtede relationer.

Er der en skabelon eller en generator, der kan hjælpe med at oprette min cookiepolitik?

Når Cookiebot CMP er installeret, vil dit website blive scannet månedligt (eller oftere, hvis du foretrækker det), og det vil registrere og kontrollere cookies, der bruges i henhold til de relevante krav til databeskyttelse. Den vil også generere en tilpasset cookiepolitik for dit website, som ikke kun er generisk, men som vil blive fuldstændig og regelmæssigt opdateret, når din brug af cookies ændres, hvilket giver gennemsigtighed og kontrol til dine brugere, når de udøver deres rettigheder til dataprivatliv. Denne cookiepolitik kan installeres i din persondatapolitik eller på en separat side, så du kan leve op til dine lovgivningsmæssige forpligtelser med hensyn til databeskyttelse og opbygge tillid til brugerne på samme tid.

Hvad er retsgrundlag?

I henhold til GDPR-regler er retsgrundlag eller “lovligheden af behandlingen” juridisk acceptable årsager til, at virksomheder eller andre organisationer indsamler og behandler personoplysninger.

Brugersamtykke er ét retsgrundlag, selvom GDPR-regler angiver seks i alt. En “registreret person” er en person, hvis personoplysninger behandles, f.eks. e-handelskunder, besøgende på hjemmesiden, app-brugere osv.

  • den registrerede person (f.eks. bruger) har givet sit samtykke
  • at opfylde en kontrakt med den registrerede person
  • at overholde en juridisk forpligtelse, som den dataansvarlige (f.eks. virksomheden) er underlagt
  • at beskytte den registreredes eller en anden fysisk persons vitale interesser
  • i offentlighedens interesse, eller når den dataansvarlige udøver officiel myndighed
  • legitime interesser, som den dataansvarlige eller en tredjepart forfølger, f.eks. til individuel, kommerciel eller samfundsmæssig fordel

Legitime interesser bruges ofte til at retfærdiggøre databehandling, men kan være vanskelige at bevise tilstrækkeligt. Det sikreste retsgrundlag for mange typer og formål med databehandling er at opnå og sikre administration af brugersamtykke som f.eks. med en løsning til administration af samtykke.

Hvad betragtes som “personoplysninger”?

Generelt kan personoplysninger henvise til oplysninger, der vedrører en person, som vil gøre det muligt at identificere personen direkte eller indirekte. Det kan betyde indlysende oplysninger som navne, id-numre eller e-mailadresser eller mindre indlysende oplysninger, som muligvis ikke kan identificeres, undtagen kombineret med andre data, som f.eks. IP-adresser eller cookies i browseren.

Der er fire typer cookies, der hjælper websites med at fungere, og som bl.a. muliggør analyse-, marketing- og brugeroplevelsestilpasning. Mange af disse indsamler personoplysninger og kræver brugerens samtykke i henhold til mange love om databeskyttelse.

Der er også en yderligere kategori af “følsomme” personoplysninger, som er oplysninger, der identificerer, men som også kan forårsage skade ved forkert brug. Dette kan omfatte oplysninger som køn, religiøs overbevisning, politisk tilhørsforhold eller medicinske oplysninger. Visse tekniske oplysninger som biometriske data eller geolokationsdata kvalificerer sig også som følsomme oplysninger, hvis hensigten er at bruge dem til at identificere en person.

Skal jeg indhente samtykke til al dataindsamling med cookies?

Vi kan ikke yde juridisk rådgivning og anbefaler, at du modtager kvalificeret juridisk rådgivning om din specifikke forretnings- og databehandlingssituation.

Generelt er det vigtigt at vide, hvilke forordninger du skal overholde. Dit ansvar kan variere i henhold til GDPR-regler i Storbritannien og Nordirland sammenlignet med EU’s GDPR-regler eller privatlivslove i USA for eksempel. Ofte er samtykke ikke nødvendigt for nødvendige eller strengt nødvendige cookies, men det er nødvendigt for andre typer. Det er vigtigt at vide, hvilke cookies dit website bruger og til hvilke formål, og at kommunikere dette i din cookiepolitik ud over at indhente samtykke, hvor det er nødvendigt.

Men ud over juridiske krav skaber gennemsigtighed med brugere om dataindsamling og -brug samt anmodning om og respekt for deres samtykkevalg gode brugeroplevelser, som opbygger tillid til din virksomhed og hjælper med at udvikle større engagement og længerevarende relationer.

Hvad hvis jeg skal overholde flere privatlivsforordninger?

For virksomheder, der driver forretning i flere regioner eller lande, er det fuldt ud muligt, at du skal overholde flere forordninger. Din cookiepolitik skal afspejle dette. Det kan være muligt at bruge geolokaliseringsfunktioner på din hjemmeside til at vise regionale og reguleringsspecifikke oplysninger til brugere, afhængigt af hvor de er fra.

Overholdelse af GDPR-regler kan være helt anderledes end privatlivs-compliance på statsniveau i USA, f.eks. på grund af deres specifikke krav og forskellige modeller for samtykke. Vi kan ikke yde juridisk rådgivning og anbefaler, at du modtager kvalificeret juridisk rådgivning om din specifikke forretnings- og databehandlingssituation.

En løsning til håndtering af samtykke som f.eks. Cookiebot CMP kan scanne, registrere og præsentere alle de cookies og sporingsteknologier, din hjemmeside bruger, og derfra kan du bruge disse oplysninger til automatisk at generere og vedligeholde din cookiepolitik, så den overholder de relevante privatlivsforordninger.

Hvordan sikrer jeg, at jeg ikke får en bøde?

Vi kan ikke yde juridisk rådgivning eller garantere privatlivs-compliance med nogen form for forordning og anbefaler, at du modtager kvalificeret juridisk rådgivning om din specifikke forretnings- og databehandlingssituation. Det er dog vigtigt at vide, hvilke forordninger du skal overholde, og hvad kravene i dem er vedrørende forbrugerrettigheder, underretning, samtykke og brug af data. Det er også vigtigt at vide, hvilke cookies og andre sporingsteknologier der er i brug på din hjemmeside, for at sikre, at der kan opnås korrekt samtykke. Derefter kan alle disse oplysninger præsenteres præcist og omfattende på din hjemmeside og vedligeholdes i din cookiepolitik.

Med henblik på at sikre, at brugerne er klart informeret om din organisation, og om hvordan de kan kontakte dig, er behandlingen af deres data, deres rettigheder og deres valg af samtykke vigtig, ligesom det er vigtigt, at alle valg præsenteres på samme måde. Mørke mønstre (Dark patterns) og andre elementer til at presse eller narre brugere til at give samtykke bør ikke anvendes.

Desuden skal det sikres, at kun så mange data, som det er nødvendigt, indsamles og behandles til de formål, der meddeles. Sørg for, at dataene hele tiden er nøjagtige og kun opbevares, så længe det er nødvendigt for at opfylde formålet med behandlingen. Oprethold de påkrævede standarder for sikkerhed og privatliv, og sørg for, at der er etableret processer for kontinuerlig ansvarlighed.

En Consent Management Platform (CMP) kan ikke blot hjælpe dig med at indhente og gemme samtykke korrekt, men også med at sikre, at du leverer og vedligeholder nøjagtige og opdaterede oplysninger om databehandlingstjenester i brug (f.eks. cookies) i din cookiepolitik.

Vil jeg miste en masse data, hvis jeg bruger en CMP?

Det behøver ikke at ske, selv om vi ikke kan garantere effektiviteten af individuelle CMP-implementeringer. Der er mange måder at optimere din CMP på for at øge hyppigheden af samtykke og datastrømmen. Det er vigtigt at have en god brugergrænseflade, der passer til din virksomheds branding, samt klare beskeder og brugervenlig funktionalitet. Det er også meget værdifuldt at gøre det nemt for brugerne at forstå din databehandling og foretage et valg om samtykke.

Cookiebot CMP har også værktøjer som analyser, der kan hjælpe dig med at analysere CMP’ens ydeevne og optimere den til at maksimere dataopsamling. Det skal også bemærkes, at mange premium-annoncører i stigende grad insisterer på bevis for samtykke, før de handler med virksomheder, så det kan påvirke annonceindtægterne, hvis de ikke opnår korrekt samtykke.

Hvilke funktioner er ikke inkluderet i det gratis abonnement?

Det gratis abonnement omfatter ikke følgende premium-standardfunktioner:

  • tilpasning af banner
  • tilpasning af deklarationen
  • flere sprog
  • dataeksport
  • geolokalisering
  • Deling af samtykke på tværs af domæner
  • samtykkestatistik
  • alias for internt domæne til udvikling, test og midlertidig lagring

Se vores side med abonnementer og priser for at få flere oplysninger eller foretage en komplet sammenligning.

Skal jeg underskrive en kontrakt?

Vi har ingen kontrakter for Cookiebot CMP, og der er ingen skjulte gebyrer eller langsigtede forpligtelser. Du kan når som helst annullere dit abonnement.

Hvor meget koster dine abonnementer efter den gratis prøveperiode?

Det afhænger af virksomhedens behov og antallet af domæner og undersider, du har.

Se vores side med Abonnementer og priser for at få flere oplysninger om din hjemmesides specifikke behov.

Kan jeg annullere min gratis prøveperiode?

Ja, du kan når som helst annullere din gratis prøveperiode eller dit abonnement, hvis du tidligere har tilmeldt dig. Du kan gøre dette via siden “Min konto”. Nedgradering eller annullering af handlinger træder i kraft ved slutningen af din aktuelle faktureringsperiode.

Ikke sikker på, om din hjemmeside behøver et cookiebanner, eller om Cookiebot™ er den bedste løsning for dig?

Test din hjemmeside gratis nu, og find ud af, om den overholder databeskyttelseskravene.

      Hold dig informeret

      Bliv en del af vores voksende community af databesky­ttelses­entusiaster nu. Tilmeld dig Cookiebot™-nyhedsbrevet for at få alle de seneste opdateringer direkte i din indbakke.

      Ved at klikke på "Abonner" bekræfter jeg, at jeg ønsker at abonnere på Cookiebot™-nyhedsbrevet. Jeg kan nemt opsige mit abonnement på Cookiebot™-nyhedsbrevet og tilbagekalde mit samtykke til at bruge mine data ved at klikke på afmeldingslinket. Alternativt kan jeg skrive til [email protected] for at fremsætte anmodningen. Privatlivspolitik.